Άγνωστες παραλίες και τοποθεσίες στην ανατολική Κρήτη

Σκοινιάς στο Παλαίκαστρο

 

 
 

 

 

Η παραλία του Σκινιά είναι στην ουσία μια ολόκληρη περιοχή, 4 χλμ νοτιοανατολικά του
Παλαικάστρου και μεταξύ των παραλιών Χιόνα και Καρούμων. Ο συντομότερος δρόμος για να προσεγγίσετε το Σκινιά είναι να πάρετε το χωματόδρομο από τον οικισμό Αγκαθιά, 1 χλμ ανατολικά του Παλαικάστρου προς την περιοχή Πλατύβολα και το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα. Από τον Αγκαθιά η απόσταση μέχρι το εκκλησάκι είναι περίπου 2-3 χλμ.


Από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα θα αναγκαστείτε να κάνετε το επόμενο 1,5 χλμ. με τα πόδια. Το αυτοκίνητο αναγκαστικά θα το αφήσετε εκέι διότι η περιοχή είναι περιφραγμένη από τους βοσκούς της περιοχής. Υπάρχουν όμως οι σχετικές πόρτες γιά να περάσετε και φτάσετε στον προορισμό σας.
Ούτως ή άλλως ο δρόμος από το σημείο αυτό δεν είναι βατός για απλά αυτοκίνητα.

Η περιοχή είνα πανέμορφη και θα απολαύσετε το τοπίο ιδιαίτερα λίγο πριν πλησιάσετε τις παραλίες, όπου έχετε άπλετη θέα προς τα ανατολικά.
Το χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η απόλυτη μοναξιά και ησυχία και θα ευχαριστηθείτε ένα υπέροχο μπάνιο μέσα στα πεντακάθαρα νερά της ανατολικής Κρήτης. Οι ακτές τριγύρω είναι βραχώδεις και άγριες και έτσι οι δύο παραλίες εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα γιά την ομορφία τους.


Οι παραλίες είναι δύο και σχετικά μικρές, όμως η μία (βόρεια) είναι αμμώδης και η καταλληλότερη για να απολαύσετε το μπάνιο σας και η δεύτερη (νότια) με χοντρό βότσαλο. Η απόσταση μεταξύ των δύο παραλιών είναι 200 μ. περίπου και υπάρχουν διάσπαρτοι υπέροχοι σχηματισμοί βράχων και γενικά η περιοχή είνα γνωστή και κατάλληλη για ψαροτούφεκο και συλλογή αλατιού κατά τους πρώτους καλοκαιρινους μήνες.

Πολύ συχνά οι ντόπιοι της περιοχής ψαρεύουν εκεί, διότι η θάλασσα είναι πλούσια σε ψάρια. Το μπάνιο σας θα συνδυάσει το υπέροχο μπλε του πελάγους με τα άγρια ανοιχτόχρωμα και σκούρα κρητικά βουνά που περιτριγυρίζουν τη ματιά σας. Το μόνο μειονέκτημα που έχουμε να σημειώσουμε είναι η έλλειψη σκιάς που είναι αναγκαία τις μεσημεριανές ώρες καθώς και ο ανηφορικός δρόμος της επιστροφής που θα δοκιμάσούν την φυσική κατάστασή σας.


Από την βοτσαλένια παραλία του Σκινιά, ένα σχετικά εύκολο και σηματοδοτημένο μονοπάτι θα σας οδηγήσει μετά από 45-60 λεπτά στην επίσης καταπήκτική παραλία των Καρούμων και στην περιοχή του ομόνοιμου φαραγγιού.

 

  Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από την παραπάνω διαδρομή μπορείτε να δείτε εδώ.  
 
 
Παλαίκαστρο - Σκοινιάς
Παλαίκαστρο - Σκοινιάς
Παλαίκαστρο - Σκοινιάς
Παλαίκαστρο - Σκοινιάς
Παλαίκαστρο - Σκοινιάς
Παλαίκαστρο - Σκοινιάς
Παλαίκαστρο - Σκοινιάς
Παλαίκαστρο - Σκοινιάς
Παλαίκαστρο - Σκοινιάς
Παλαίκαστρο - Σκοινιάς
Παλαίκαστρο - Σκοινιάς
Παλαίκαστρο - Σκοινιάς
Παλαίκαστρο - Σκοινιάς
Παλαίκαστρο - Σκοινιάς
Παλαίκαστρο - Σκοινιάς
Δείτε τις παραλίες του Παλαικάστρου και της Ζάκρου στον χάρτη
     
 

 

 
 Hotels and accommodation in Crete: Hotels Villas Apartments Studios Rooms to rentThe greek business directory (in Greek language)The comlete Crete Travel Guide
Web Design - Search engine Optimization - Dynamic ContentAdd your sale or rental Property for Free!!
Copyright © 2003 - 2017 www.crete-today.com . All Rights Reserved